2018. július 10., kedd

Gyémánt gyűrű és karikagyűrű

Gyémánt gyűrű és karikagyűrű

Íme néhány érdekes információ, melyek érdekesek lehetnek a gyémánttal kapcsolatosan.
Köztudott, hogy a gyémánt egy olyan ásvány, melynek alkotóeleme a szén, és ez a legkeményebben megmunkálható. Ráadásul, hogy érzékeltessük, olyan kemény ásványról beszélünk, hogy a megmunkáláshoz szükség van egy másik gyémántra, tehát, hogy bármilyen munkát végezhessünk rajta, gyémánt eszközre van szükségünk, vagy olyan anyagra melynek a csiszolófeje gyémánt alapú.
A gyémánt bányászása mai napig embert próbáló feladat, mivel ez kézi erővel történik, akár 100 mérföldes mélységből. A legnevesebb gyémánt bányák a déli féltekén helyezkednek el, mondhatni, hogy Dél - Afrika a gyémán bányászattal szinte együtt említhető.
A gyémánt esetében egy olyan régi ásványról beszélünk, mely akár 300 millió éve is a Föld mélyén helyezkedhetett el, ebből is következik, miért olyan egyedi és értékes gyémántról van szó. A gyémántot egy misztikum övezi, mert úgy tartják, a gyémánt a Föld energiát szívja magába, az évmilliók alatt.
Az egyes kultúrákban a magában hordozott energiák miatt, gyógyításra is felhasználják. A hiedelmek szerint gyógyító erővel bíró gyémánt, az emberek mentális és fizikális problémáira is nagy hatással van, ezt terápiás jelleggel kezelik, ezáltal segítenek az embereknek.
Ha a gyémánt nevét is megvizsgáljuk, miszerint angolul diamond, az Ádám szóból ered, melynek jelentése legyőzhetetlen. Ez utalhat a gyémánt keménységére, megmunkálhatóságára, és arra, milyen nehéz a megmunkálása, alakítása.
 Ezek a dolgok mélyen az emberekben maradtak, így az Ókorban az volt a szokás, hogy az Isteneket szimbolizáló szobrokat és totemeket gyémántkővel diszítették, a szemeket gyémánttal rakták ki. Ezzel az emberekben lévő hitet erősítették, hogy a természeti hatásoktól, ellenséges támadásoktól megvédi őket.
Ahogy telt az idő, talán a gyémánt időtállóságának köszönhetően, a jelkép összekapcsolódott a szerelemmel, sőt az örök szerelem szimbóluma lett. Annyira, hogy a jegygyűrű a kör a végtelenséget, a folytonosságot, a benne lévő gyémántkő pedig a kikezdhetetlenséget tükrözte.
Tán kicsit sem túlzás azt állítani, hogy a gyémántkővel díszített jegygyűrűnél nem is létezik kifejezőbb eszköz a házasság összekötésére, az elköteleződésre, mely az örök összetartozást jelképezi a külvilág felé.
Ha Ön a kedvese kezét gyémántkővel kirakott jegygyűrűvel szeretné megkérni, annak mindenképpen egy életre szóló választásnak kell lennie.
Szíve választottja, akiben a boldogságát leli, akivel az életét akarja összekötni, mert megtalálta benne mindazt amire szüksége van, megérdemli, hogy egy olyan ékszert viseljen az ujján, mely magában hordozza a Föld energiáját, kincseit, ez nem lehet más mint a gyémánt.
Online webshopunk azok közé tartozik ahol a gyémántkővel diszített és egyedi gyémántkővel díszített eljegyzési gyűrűket egyaránt megtalálja.
A legnépszerűbb darabjaink, mint például a gyémánttal diszített gyűrűk, saját műhelyben készülnek, melyek magukba hordozzák az egyedi megmunkálást, a kreativitást, stílus. Igazi mestermunkák. Magasan képzett ékszerék és örvös kollégáink készséggel állnak a rendelkezésükre, hogy segítenek a megfelelő ékszert kiválasztani, mely a leginkább passzol a szeretett hölgyhöz.


Válogasson kedvére ékszerüzletünkben és ne csak a szeretett hölgyben találja meg az igazit, hanem az ékszerben is leljen rá, találja meg az Ön számára legmegfelelőbb gyémántgyűrűt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése